Gewoon menselijk

De strijders van onze vrijheid

 

Wij mogen in vrijheid leven doordat militairen zich in verre oorden zich inzetten om onze vrijheid te behouden. 

Op dit moment is het zo in onze huidige maatschappij dat veteranen, dat zijn alleen oude en verschrompelde mannen die in de WOII hebben gediend. Maar dit beeld van een veteraan is compleet verkeerd, want er zijn 20 jarige veteranen, maar ook vrouwelijke veteranen en zij zijn ‘gewoon’ mens, maar de maatschappij ziet hen alleen als het uitschot en de oorlogspelers van de maatschappij.

Daarom wilde ik het ware gezicht laten zien van onze vrijheidsstrijders. Deze veteranen wilden hun verhaal aan mij vertellen, zodat hun verhaal zichtbaar zou worden.

Het verhaal van het sneuvelen van een van je maten voor je ogen.

Het verhaal van schoenen waar nog lichaamsdelen inzitten door een bermbom. Het verhaal van de eerste lichting vrouwelijke militairen op uitzending.

 

Dit zijn de gezichten die al het mogelijke leed hebben gezien.

Dit zijn de gezichten van onze vrijheid en dat mag erkent worden.

De trots van Nederland

De jonge boeren hebben het zwaar op dit moment. Door de vele opleggingen vanuit de overheid, krijgen de boeren in ons land steeds meer regels opgelegd en inperkingen. De druk wordt steeds groter om aan al deze opleggingen te voldoen. 

Toch zeggen deze jonge maar zeer gedreven boeren dat de opleggingen ook nieuwe kansen creëert. Ze zijn nog gedrevener geworden in het boerenvak en in het creëren van nieuwe mogelijkheden om het boerenbestaan ook daadwerkelijk te laten bestaan. 

Ze zijn sterk, weerbaar en zetten zich volledig in voor het voortbestaan van de Nederlandse boer.

Ik ben trots op onze Nederlandse boer.

Schoonheid is vergankelijk

Deze oersterke dames laten zien dat als alles en iedereen om je heen wegvalt, je alsnog een sterke thuis basis kan hebben. Deze dames hebben hun mannen overleefd en blijven nu 'alleen' over. Deze dames geven de tijd weer als een klok. Bijna alle dames hebben bewust de Tweede Wereldoorlog meegemaakt en dit nemen zij allen mee in hun rugzakje. 

Toen ik de dames vroeg te gaan plaatsnemen op haar favoriete plek, koos elke vrouw voor een sterke stoel. Alsof het de troon van het huis was. Zo wilde ik deze serie ook gaan maken. De dames zijn zo sterk afgebeeld, terwijl zij zo ontzettend veel leed hebben meegemaakt tijdens hun levens. 

Deze dames zijn oer sterk en dat is er van af te zien.

© 2020 door Anna den Broeder | All rights reserved | Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden | Privacy beleid