ADB20210712.096.JPG
  • Gray LinkedIn Icon
  • Facebook
  • Instagram

Anna den Broeder (b. 1998)

Opgegroeid in Drenthe en momenteel woonachtig in Heerenveen, Friesland.​

De focus op documentaire fotografie komt voort uit de nieuwsgierigheid naar de mens. Door deze nieuwsgierigheid te volgen over de mens en de wereld, wil ik (sub)culturen in beeld brengen om anderen hier over te informeren in de vorm van documentaire fotoprojecten. Op deze manier wil ik de connectie tussen de mens weer laten opbloeien.

 

Ik vind dat iedereen gewoon mens is en dat iedereen in hun (culturele) waarde moet worden gelaten. Daarnaast vind ik het belangrijk om de interesse naar je medemens te behouden en om voor elkaar op te komen door samen maatschappelijke vraagstukken aan te kaarten. Daarom wil ik in de vorm van documentaire fotoprojecten mijn bijdrage leveren om de wereld humaner te maken. Gewoon menselijk, zoals het hoort te zijn. 

"To take a photograph is to align the head, the eye and the heart. It's a way of life"

De quote van Henri Cartier-Bresson is voor mij een motto. 'The decisive moment'. Het beslissende moment waarbij alle aspecten samenkomen in één foto. Op dat moment moet ik als fotograaf op de ontspanknop drukken. Het is dus kijken, observeren en met heel je hart je passie uitvoeren. Dat is wat ik ontzettend belangrijk vind.

Logo DuPho.jpg

Educatie

2018 - 2022

2021 - 2022

Nederlandse Academie Voor Beeldcreatie

University of Applied Photography

Stagiair beeldmaker

Koninklijke Landmacht - Operationeel Ondersteuningscommando Land

Onderscheidingen

2019

ZomerOndernemer 2019, regio Meppel, Steenwijk, Staphorst

Exposities

2019

Facts & Fictions, Het Ketelhuis Apeldoorn